Vlooien en teken in de winter

Eenmaal in de vacht van uw huisdier komen vlooien ook “gezellig” logeren bij u thuis. De vlo begint zich snel voor te planten, waardoor na twee weken al weer veel nieuwe vlooien in uw huis kunnen ontstaan. Ieder huisdier kan buiten een paar vlooien oppikken die in een mum van tijd een vlooienplaag bij u thuis kunnen veroorzaken. Voorkom een vlooienplaag en bescherm uw huisdier dus langdurig tegen vlooien!

Wist u dat de poppen van vlooienlarven tot wel 300 dagen kunnen overleven? Ontpoppen gebeurt alleen onder de juiste omstandigheden en daar willen vlooien wel op wachten. Zo kan een ogenschijnlijk vlovrij huis plotseling veranderen in een vlooienmarkt! Dit gebeurt elk jaar weer als de verwarming aan gaat. Denk daarom bij het bestrijden van vlooien niet alleen aan de behandeling van uw dieren, maar ook aan preventieve maatregelen in de leefomgeving.

Wist u dat teken actief blijven bij temperaturen boven de 7 graden? Uw hond kan teken mee naar huis nemen waar de teek weer op zoek gaat naar een nieuwe gastheer…en dat kunt u zijn…

Wist u dat hond- en katteneigenaren een 1,5 keer grotere kans hebben op tekenbeten dan mensen die geen huisdier hebben? Controleer niet alleen uw huisdier op teken maar ook uzelf!