Vaccineren

Bij honden wordt op een leeftijd van 6 weken gestart met de puppy enting (Hondenziekte en Parvo). Vervolgens  worden de pups op een leeftijd van 9 weken nogmaals gevaccineerd, dit keer tegen de Ziekte van Weil en Parvo. Op een leeftijd van 12 weken worden ze gevaccineerd met de zogenaamde grote cocktail (Ziekte van Weil, Hondenziekte, Leverziekte en Para-Influenza). Daarna is uw pup beschermd en hoeft zijn volgende vaccinatie pas op een jaar leeftijd. We beginnen dan weer met de grote cocktail. Daarna is het nodig om uw hond jaarlijks te laten hervaccineren.

Als uw hond ruim 1 jaar is wordt de cocktailenting herhaald en daarna volgen we een alternerend entschema. Dat wil zeggen dat we de volgende twee jaar de vaccinatie tegen Ziekte van Weil geven, en het derde jaar weer de grote cocktail. De afweerstoffen tegen Parvo en Hondenziekte blijken namelijk lang aanwezig te blijven bij de hond. U krijgt elk jaar een herinneringskaartje om te helpen onthouden dat uw hond ingeënt moet worden.

Mocht u met uw pup op puppycursus willen of uw hond naar een pension willen brengen dan is het verplicht om uw hond te laten vaccineren tegen Kennelhoest. Dit kan vanaf een leeftijd van 9 weken.

Als uw hond mee gaat naar het buitenland dan is de Hondsdolheid/Rabiës vaccinatie verplicht en deze moet minimaal 3 weken van te voren plaatsvinden! Deze vaccinatie is 3 jaar geldig.