vuurwerk

Angst en gedrag? Begin op tijd!

Er zijn veel manieren om uw hond of kat een minder angstige jaarwisseling te laten doormaken. Door middel van training kunt u uw huisdier leren minder angstig te zijn voor harde geluiden. Denk bijvoorbeeld aan het laten luisteren van een CD met harde geluiden en het belonen van uw huisdier op het moment als hij of zij hier niet van schrikt/wegduikt. Daarnaast bestaan er ook verschillende soorten medicijnen die een kalmerend effect hebben. Ons advies is om hier op tijd mee te beginnen. We informeren u hierover graag.

Tips voor oudejaarsdag:

  • Blijf zelf zoveel mogelijk rustig, doe de gordijnen dicht en de radio of tv aan. Houd honden en katten binnen wanneer er vuurwerk wordt afgestoken.
  • In elk geval is het altijd zaak om een bang dier niet te troosten, want daarmee bevestig je juist het gevoel van gevaar. Laat hem wel lekker tegen je aanliggen of zitten, wanneer hij daar behoefte aan heeft
  • Het gedrag hoef je niet te negeren, geruststellen mag ( dit is dus niet troosten!)
  • Probeer hem of haar af te leiden met een spelletje. Een speeltje waarin je iets lekkers verstopt kan een goede afleiding zijn.
  • Wil een kat wegkruipen, zorg dan voor een veilige plek waar dat kan.

Uitgebreidere informatie kunt u vinden op de site van het LICG of kom langs op de praktijk voor een vraag aan een van onze medewerkers en/of een folder!